Utolsó kommentek

Címkék

Ismét retrókiállítás volt Szegeden

2011.05.16. 18:13 | Kapitány2 | 2 komment

Címkék: retró beszámoló kiállítás rendezvény találkozó

Most hétvégén, 2011.05.14-én és 15-én rendezték meg Szegeden, a Bálint Sándor Művelődési Központban a 2. Szegedi retro számítógép, video- és quartzjáték kiállítást. Elmerikkel és Tegzével már tavaly is voltunk egy ilyen rendezvényen, ami nagyon tetszett, ezért úgy döntöttünk, hogy ezt az alkalmat sem hagyjuk ki. Szombaton egy csongrádi kolléganőnk esküvőjére voltunk hivatalosak, ezért csak a vasárnap délelőtt jöhetett szóba a látogatás időpontjaként. A szokásos módon, retró Opel Corsánkkal át is autóztunk Szentesről Szegedre, és egy gyors reggeli után meg is jelentünk a kiállításon, amely most a tavalyitól eltérően nem egy Isten háta mögötti helyen, hanem egy könnyebben megtalálható művelődési házban kapott helyet.

Opel Corsa, Tegze, Kapitány

A művelődési ház

A szervezők már régi ismerősként fogadtak bennünket, úgy látszik, bizalomgerjesztő külsőnk megmaradt emlékezetükben :-) A kiállítás a tavalyról már ismert módon épült fel: volt egy korlátok mögötti szekció, amolyan „mindent a szemnek, semmit a kéznek” módon, ahol rengeteg régi hardvert és játékprogramot csodálhattunk meg; már csak ezért az élményért is érdemes lett volna átjönni Szegedre.

Egy kis asztalka amolyan olvasói sarokként funkcionált: egy halom régi Commodore Világot, 576 magazint, régi programozási könyveket meg hasonló jókat olvashattunk.

A terem közepén láthattuk a lényeget: két sor asztalon egy csomó, még működőképes gépet, amelyeket ki is próbálhatott a nagyérdemű. Mi is így tettünk: kipróbáltuk a Katakis-t, az International Karatét, a Wizard of Wor-t, a Pong egy őskori TV-játékos verzióját meg még sok más régi programot. Érdekes volt látni a jórészt harmincas, negyvenes emberekből álló, önfeledten játszó közönséget :-) A legnagyobb élményt a Dyna Blaster amigás verziója jelentette, amelyet négy joystickkal játszottunk egymás ellen legalább egy órán keresztül (nekem legalábbis ennyinek tűnt :-)).

Dyna Blasterezünk

Eredetileg úgy becsültem, hogy legkésőbb délután két órára Szentesen leszünk, ehhez képest végül negyed három után indultunk el Szegedről. Persze ez nem jelentett gondot, mindannyian nagyon jól éreztük magunkat, jó kikapcsolódás volt a szürke hétköznapok után. Végezetül a szokásos dolgot kérem a szervezőktől: csináljatok még sok ilyen találkozót :-)

A fotókról: egy csomó fotót készítettem, de sajnos a gépem kártyája megadta magát, így az összes kép odalett. Szerencsére Elmerik is fotózott; az ő képei szerencsére sikerültek, ezek közül válogattam néhányat.

Sok régi kvarcjáték

Régi gépek

Megint csak régi gépek

Kapitány és a Wizard of Wor

A bejegyzés trackback címe:

https://gdev.blog.hu/api/trackback/id/tr632908792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öregvas · http://www.sfveteran.hu/ 2011.05.18. 08:37:38

Szuper a beszámoló, köszi!

Jövőre találkozunk :-D

Üdv!

r.edina 2011.05.26. 10:55:52

Kedves Szerkesztő!
Egy banneres együttműködéssel kapcsolatban kerestem meg Önt!
A részletekkel kapcsolatban ezen az e-mail címen megtalál: jatek.banner@gmail.com

Üdvözlettel: R.Edina
süti beállítások módosítása