Utolsó kommentek

Címkék

Bölcs varázsló

2010.09.05. 10:58 | Kapitány2 | 3 komment

Címkék: játék silverlight neoprimitív

A mai napon egy régebbi programom módosításával és endike ötleteinek felhasználásával készítettem egy új Silverlight programot, a Bölcs varázslót. A háttérgrafikát az OpenGameArt.org oldalon találtam hozzá.

Mit is tud ez a program? Egy előre megadott szókincs alapján véletlenszerűen összeállított hasonlatokat generál, például ilyeneket:

"A neandervölgyi pók úgy összerakja a tudálékos lámpát, mint óriás kasztni a manót."

"A türhő monitor úgy felveszi az okos zombit, mint édibédi kapa a kasztnit."

És így tovább, a bölcs varázsló ugyanis soha nem fogy ki a bölcs gondolatokból, csak a "Mondj valamit, bölcs varázsló!" feliratra kell kattintani :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://gdev.blog.hu/api/trackback/id/tr632272614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HomeGnome 2010.09.06. 05:33:00

Szerintem kicsit hosszúak ezek a hasonlatok, kicsi az esélye annak, hogy valami tényleg frappáns bölcsességet mondjon a varázsló. (Néha ráadásul ismétlődnek is a random szavak egy mondaton belül.) Az egyik Agymenők epizódban volt egy ilyesmi hasonlat, hogy "Esélytelen, mint hörcsög a mikróban." Ennek mintájára lehetne esetleg rövid, de vicces hasonlatokat generálni. :)

Kapitány2 · http://gdev.blog.hu/ 2010.09.06. 08:23:53

Jó ötlet, majd ha lesz időm, bővítem a programot :-)

Kapitány2 · http://gdev.blog.hu/ 2010.09.07. 21:17:23

A mai napon tovább okosodott a Bölcs varázsló, így már meg tudja mondani a nevét is, és új hasonlatok is eszébe jutottak :-) A névgenerálás egyébként egy új kísérleti fejlesztés egy jövőben elkészülő történetgeneráló programhoz.

Néhány példa az új hasonlatokra:

Olyan hátborzongató vagy, mint egy mutáns kapa!
Olyan szép vagy, mint egy neandervölgyi kiborg!
Olyan bőbeszédű vagy, mint egy ravasz nekromanta!
süti beállítások módosítása