Utolsó kommentek

Címkék

Crysis – a képregény

2012.03.16. 12:47 | Kapitány2 | Szólj hozzá!

Címkék: könyv képregény crysis

A Crysis a Crytek nevű játékfejlesztő cég által készített, kiváló grafikával megáldott, méltán népszerű FPS játék, amelyben amerikai katonák küzdenek egy távoli szigeten az észak-koreaiak és a váratlanul megjelenő idegen lények ellen. A játék egyik fő érdekessége a kommandósok által viselt nanoruha, amely emberfeletti képességekkel (erő, páncélzat, gyorsaság és láthatatlanság) ruházza fel a főszereplőt és társait. Az első rész még 2007-ben jelent meg, amit további két folytatás követett, a Crysis Warhead és a Crysis 2. Azóta rengetegen játszottak a sorozattal, többek között én is végigvittem az előbb említett három részt.

crysis1.jpg

Népszerűségének köszönhetően a Crysis sem kerülte el más, hasonlóan ismert játékvilágok (pl. a Warcraft, Starcraft, Mass Effect stb.) sorsát, és a programokon túl további kiegészítők láttak napvilágot, mint például a Crysis 2 történetét elmesélő könyv és néhány képregény. Jelen írásban egy olyan angol nyelvű képregényt szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, amely a Crysis világában játszódik.

A Richard K.Morgan és Peter Bergting nevével jegyzett képregény eredetileg több részben jelent meg, ám nemrég kiadtak egy egy kötetbe összegyűjtött verziót is, amelyet néhány hete szereztem be az Amazonon keresztül.

crysis2.jpg
A történet főszereplői a programból már ismerősek lehetnek: a központi alak Próféta, vagy más néven Barnes őrnagy; őt a Raptor team két túlélő tagja, Nomád és Psycho kíséri, és a szigeten kutató régésznő, Helena Rosenthal is a csapattal tart. A történet elsősorban a Crysishoz kapcsolódik, ám több helyen találhatunk utalásokat a Crysis 2 eseményeire is.

A történet a szigeten lezajlott események idejében játszódik, és olyan új információkat tudhatunk meg a szereplőkről, amelyek a játékból kimaradtak. Nem akarom lelőni a poénokat, de azért néhány érdekességet megemlítenék: többek között megtudhatjuk, hogy Próféta hogyan dobta le az ékszíjat egy bevetés során, majd ezt követően ismerkedett meg (a második részben központi szerepet játszó) Jacob Hargreave-vel és Nathan Gould-dal, tanúi lehetünk egy térugrásnak, és azt is elmeséli az őrnagy, hogy hogyan végezte be földi pályafutását a Raptor teamben szolgáló Jester. A történet persze nem lehet részleteiben olyan szinten kidolgozott, mintha mondjuk egy könyvet olvasnánk, ám mégis plusz élményt jelenthet a játék rajongói számára.

A képregény képi világra sem lehet panasz: a színes rajzok jól illenek a Crysis világának stílusához. A képek nekem – annak ellenére, hogy nem vagyok egy fanatikus comics-rajongó – nagyon tetszettek, és külön örültem annak, hogy nem egy bociszemű, hanem egy meglehetősen agresszív Barnes őrnagy nézett le rám a lapokról.

crysis3.jpg
Összességében a Crysis képregény egy nagyon jó kiegészítő kiadvány a játékprogramokhoz, és ajánlom mindenkinek, aki szereti a jó képregényeket, otthon érzi magát a Crysis világában, és szeretne további infókat megtudni Prófétáról és a Raptor team-ről.

A bejegyzés trackback címe:

https://gdev.blog.hu/api/trackback/id/tr164320204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása