Utolsó kommentek

Címkék

Régi újságok - PC Mikrovilág

2010.08.26. 18:49 | Kapitány2 | 3 komment

Címkék: újság retró

A tegnapi BIT-LET-tel kapcsolatos bejegyzésre reagálva említette meg a kommentek között HomeGnome, hogy annak idején létezett egy másik újság is:

Viszont volt egy nagyon kedvenc újságom, ami csak pár lap volt, (az is lehet, hogy valaminek a melléklete volt?), és csak annyira emlékszem, hogy nagy volt és kihajtogatható, meg sárga, meg voltak bepötyöghető játékprogramlisták (Lólépés, Aknamező, ezekre emlékszem), meg volt egy trükkrovat is benne. Nem emlékszik valaki, hogy ez milyen újság volt? Sehol nem hallottam róla azóta se... :(

Később kiderült, hogy ez az újság a PC Mikrovilág című lap volt. Annak idején a ebből gépeltem be több Commodore VC=20-ra készült BASIC játékprogramot, egyrészt, hogy tanuljak, másrészt pedig hogy legyen mivel játszani :-)

Ma délután körülnéztem az archívumomban, és találtam néhány megsárgult, 1986-os és 1987-es számot. Óvatosan széthajtogattam a lapokat (ugyanis ezek a kiadványok nem az örökkévalóságnak készültek, és igencsak megviselte őket az azóta eltelt pár év), és a régi motorosok kedvéért készítettem néhány fényképet. Ezeken megnézhetjük, hogyan nézett ki az újság, illetve betekinthetünk egy VC=20-as játék forráskódjába is:





A bejegyzés trackback címe:

https://gdev.blog.hu/api/trackback/id/tr472250246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HomeGnome 2010.08.26. 22:52:36

Huhh, köszi a képeket! Arra már nem is emlékeztem, hogy ez egy komplett újság, :D nekem csak a kihajtogatható forráslisták maradtak meg az emlékezetemben.. A Kung-Fu -t biztos, hogy be is gépeltem annó, és a támadás az űrből is rémlik, de annak csak a forráslistáját nézegettem, mert nem VIC 20 -asom volt.. Régi szép idők. :)

bad_dog 2010.11.10. 02:40:31

A PC Mikrovilágban megjelent két programom, aszem 1986-ban.
Egy számológép szimulátor és egy primitív bombázórepülős.
C16 Basic. Nagyon örülnék ha valakinek meglenne ez a szám akármilyen formában is.. Valahogy most eszembe jutott.
Akkor 17 voltam, most 41..:)

Metz 2012.12.24. 20:32:42

@bad_dog: "primitív bombázórepülős" azt en be is potyogtem anno es at is irogattam kicsit... :D
süti beállítások módosítása