Utolsó kommentek

Címkék

Rick Burroughs: Alan Wake

2014.10.18. 12:08 | Kapitány2 | Szólj hozzá!

Címkék: könyv

alan_wake.jpgSome Are Born to Light,
Some Are Born to Endless Night...

Alan Wake író. Nem is olyan régen egész sikeres regényeket készített, de az utóbbi időben nem igazán boldogul az írással. Szeretne egy kicsit megpihenni, ezért feleségével, Alice-szel elutazik egy festői kisvárosba, hogy néhány hetet nyugodt körülmények között kikapcsolódással tölthessen. Isten hozott Bright Falls-ban!

A helyi étteremben Alan átveszi szállásuk kulcsait egy nem túl bizalomgerjesztő nénikétől, majd a közeli vulkanikus tó, a Cauldron Lake egyik kis félszigetén lévő házikó felé veszik az irányt. A kellemesnek induló nyaralást hamarosan egy nem várt esemény szakítja meg: némi házastársi veszekedés után a sötétségfóbiás Alice hangos sikoltások kíséretében, rejtélyes körülmények között eltűnik a házból. Alan utánaugrik a tóba, ám nem találja meg nejét. A merülés közben elveszti az eszméletét, majd hirtelen az út mellett, egy összetört autóban tér magához. Megpróbál segítséget találni egy közeli fatelepen, de a segítőkész favágók helyett sötét ködbe burkolózott, zombiszerű helybeliekkel fut össze, akik az életére törnek. És ez még csak a kezdet...

alan_wake_screen2.jpg
Az Alan Wake eredetileg egy XBOX 360 konzolra készült, misztikus TPS játék volt, amelynek néhány évvel az XBOX-os verziót követően PC-re is megjelent egy kiadása, illetve további kiegészítőket is készítettek hozzá. A fejlesztő cég a Remedy Entertainment volt, melynek alapítói között a demoscene egyik híres csapatának, a Future Crew-nak a tagjait is megtalálhatjuk (az ő nevükhöz fűződik minden idők egyik legjobb PC-s demójának, a Second Reality-nek az elkészítése). Az Alan Wake-ben sem kell csalódnunk, ugyanis a Remedy hozza az elvárt minőséget mind a kinézet, mind a hangulat, mind pedig a történet területén. A játék ugyanis nem csak egy agyatlan lövölde, hanem fontos szerepet kap benne a történeti szál is, és az eseményeknek helyt adó kisváros és a nemzeti park elkészítése is nagyon hangulatosra sikerült. A fontosabb események éjszaka, a sűrű sötétben zajlanak, és a játékmenetben a különféle fegyvereken túl fontos szerepet kapnak Alan egyre erősebb fénnyel világító zseblámpái. Számomra ez a játék számít az utóbbi évek legjobbjának, eddig PC-n és konzolon négyszer játszottam végig :-)

alan_wake_screen3.jpg
A játék történetét meséli el Rick Burroughs Alan Wake című könyve, mely 2010-ben jelent meg a Tom Doherty Associates Book kiadásában angol nyelven (magyar verzióval sajnos még nem találkoztam). A könyv néhány kisebb eltéréstől eltekintve a program játékmenetét követi, és egész kellemes olvasmányélményt jelent. Ajánlom mindenkinek, akinek tetszett a játék, szerintem nem fog csalódni a papír formájába öntött változatban sem.

Alan Wake honlap:
http://www.alanwake.com/

A Second Reality a YouTube-on:
http://youtu.be/rFv7mHTf0nA

A bejegyzés trackback címe:

https://gdev.blog.hu/api/trackback/id/tr496805089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása