Utolsó kommentek

Címkék

A NetBeans IDE és a PHP

2012.01.23. 12:13 | Kapitány2 | Szólj hozzá!

Címkék: php netbeans warlords notepad

A prog.lidercfeny.hu oldalra írtam egy rövid ismertetőt a NetBeans IDE integrált fejlesztői környezetről, amelyet PHP fejlesztések során is lehet használni.

A NetBeans IDE egy Java-ban írt, nyílt forráskódú integrált fejlesztői környezet (Integrated Development Environment), melynek fejlesztését jelenleg az Oracle támogatja. Több programozási nyelvhez is lehet használni, többek között a Java, a C, a C++ és a PHP nyelvekhez tölthető le előre elkészített csomag. A cikk írásának pillanatában a NetBeans IDE a 7.1 verziónál tart, de folyamatosan jelennek meg az újabb kiadások.

Számomra a legfontosabb az említett nyelvek közül a PHP, így ebben az írásban a PHP programozó szemszögéből nézve járom körül a témát. Egy ilyen rövid cikkben nem lehet egy igen összetett rendszer minden tulajdonságát részletesen ismertetni, így a cikket inkább kedvcsinálónak szántam azon fejlesztők részére, akik még nem próbálták ki a NetBeans-t, vagy esetleg még soha nem dolgoztak PHP-fejlesztéseik során bonyolultabb fejlesztői környezetben.

Az IDE több operációs rendszer alatt is működik, a NetBeans letöltési oldalán jelenleg a Windows, a Linux, a Solaris és a Mac OS X van felsorolva. Én Windows és Linux alatt próbáltam ki a programot, Windows alatt használom rendszeresen, és eddig nem találkoztam különösebb problémával. Tapasztalataim szerint nem kell túl erős gép a használatához, régi, több éves gépeken is elfogadható sebességgel működik.

A teljes cikk itt olvasható:

prog.lidercfeny.hu/alkotas_megjelenitese.php

A bejegyzés trackback címe:

https://gdev.blog.hu/api/trackback/id/tr353740539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása