Utolsó kommentek

Címkék

Minigame Horror

2010.09.26. 20:33 | Kapitány2 | Szólj hozzá!

Címkék: verseny minigame jf

A www.jatekfejlesztes.hu ismét minigame versenyt hirdetett, melynek címe Minigame Horror. Miről is szól ez a verseny?

Szereted a félelmet, vagy csak ijesztgetnél egy kicsit? {mennydörgés, villámok cikáznak az égen} Úgy érzed a horror filmeknek már nincs nagy hangulata {távoli halálsikoly, közeli ajtónyikorgás}, vagy egyszerűen csak szeretnéd a szörnyeket más, a megszokottól eltérő helyzetekben látni? Itt a Te időd, hogy megmutasd: van még potenciál a horrorban! {sok denevér felröppen a semmiből} A feladatod nem más, mint híres szörnyeket, horror filmeket, avagy a halloween-t alapul véve egy olyan játékot csinálni, ami ezen témakörök köré épül. A lényeg: a horror. Hogy ezt véres-darabolós, vagy vicces-mulatságos - netán ezek tetszőleges egyvelege - formában csináljátok, az rátok van bízva. A lényeg: a horror. Ja, ezt már mondtam... {muhahahahahaaaaaaaaaaaaaa hang lejátszása, fade out}

5 teljes hét áll rendelkezésetekre, és újításként a beküldési határidő után két héttel akár már az értékelést is olvashatjátok!

A beküldési határidő: 2010. október 31. (vasárnap) éjfél

A teljes versenykiírást az alábbi címen lehet elérni:

yscik.com/jf/kiemelt.php

Gondolkoztam rajta, hogy milyen stílusú horrorjátékot lehet összehozni 5 hét alatt? Szerintem a következő kategóriák jöhetnek szóba:

1. Kalandjáték. Szöveges, grafikával megtámogatott szöveges, esetleg a lapozgatós könyvek mintájára elkészített program, horrortörténettel a háttérben.

2. Végtelen mennyiségben érkező agyatlan zombik agyatlan hentelése valamilyen felülnézetes megjelenítéssel.

3. Mászkálós vagy platformjáték, ami egy kísértetekkel, csontvázakkal és vámpírokkal teli kastélyban játszódik.

4. Eszembe jutott még a MadLib kategória is, azaz egy horrortörténet bizonyos mértékig véletlenszerű generálása, de ez nem tudom, mennyire fér bele a minigame kategóriába, vagy hogy egyáltalán nevezhető-e játéknak.

Én idő híján nem biztos, hogy tudok indulni a versenyen, de azért majd meglátjuk. Kíváncsi vagyok, mit tudnak majd kihozni a témából a versenyzők :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://gdev.blog.hu/api/trackback/id/tr902325279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása