Utolsó kommentek

Címkék

House of Usher

2009.08.08. 18:26 | Kapitány2 | Szólj hozzá!

Címkék: retró poe

 

Edgar Allan Poe

The Fall of the House of Usher vagy magyarul Az Usher-ház vége című novella Edgar Allan Poe egyik ismert novellája. A történet egy enyhén szólva is furcsa család utolsó sarjának történetét és végzetét meséli el, Poe furcsa, de a hasonló írások kedvelőinek számára mégis élvezetes stílusában.

A novella valamikor 1984 környékén megihlette az Anirog Software fejlesztőit, és készítettek egy játékot Commodore 64-en "House of Usher" címen. Azt nem egészen értem, hogy a játéknak mi köze van az eredeti történethez, de ettől függetlenül - akkori szemmel nézve - egész tűrhető játékot sikerült összehozniuk. Annak idején engem leginkább a játék bevezető képernyője fogott meg, amely a szépen kihasználta a C64 grafikai lehetőségeit.

Úgy látszik, a program nem csak az én emlékezetemben maradt meg. A Youtube-on találtam egy teljes, 5 perc 41 másodperces végigjátszást. Nézzétek meg ti is, jó szórakozást és kellemes nosztalgiázást kívánok :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://gdev.blog.hu/api/trackback/id/tr11296941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása